Bijeenkomsten

Het samenbrengen van gelijkgestemden. Interessante en soms onverwachte sprekers de ruimte geven om ervaringen te delen.

1 FEBRUARI 2018

De eerste Workspace IoT bijeenkomst heeft donderdag 1 februari 2018 plaatsgevonden in het Ahrend Inspiration Centre te Amsterdam. 

Programma

13:00 - 13:30 - Ontvangst

Tussen 13:00 tot 13:30 is iedereen van harte welkom in het Ahrend Inspiration Centre te Amsterdam. Onder het genot van koffie en thee kan er alvast kennis gemaakt worden.

13:30 - 13:55 - Opening, Visie & Missie - Ingmar Verheij & Jits Langedijk - WIoT

Ingmar Verheij en Jits Langedijk zullen u names de WIoT van harte welkom. Ze zullen u meenemen in de visie en de missie van de Workspace IoT Community (WIoT).

14:00 - 14:40 - Van “werk’ naar ‘taken’, van ‘werknemers’ naar mensen, het kantoor als personage - Rob van Kranenburg

Rob van Kranenburg (1964) is the Founder of Council.
He works as Ecosystem Manager for the EU projects Tagitsmart and Next Generation Internet.
He wrote The Internet of Things. A critique of ambient technology and the all-seeing network of RFID, Network Notebooks 02, Institute of Network Cultures. He is co-founder of bricolabs. Together with Christian Nold he published Situated Technologies Pamphlets 8: The Internet of People for a Post-Oil World.

Rob is co-editor of Enabling Things to Talk Designing IoT solutions with the IoT Architectural Reference Model, Springer Open Access.
He is in the SmartCitiesWorld Advisory Board.
He chairs AC04 - IoT Hyper-connected Society of the IERC, The European Research Cluster on the Internet of Things.
He is a member of The IoT Asia 2017 International Advisory Panel (IAP).
Involved in building the ecosystem for the Next Generation Internet.

14:40 - 15:05 - Pauze

Tijdens de pauze is er tijd om elkaar te spreken en van gedachten te wisselen, uiteraard onder het genot van een drankje en een hapje.

15:05 - 15:30 - Ahrend Smart Office. Samenwerken in het slimme gebouw - Bob Stamhuis - Ahrend

Bob grew up in an entrepreneurial family and holds a Masters degree in Innovation Management. He joined Ahrend in 2016. Bob is responsible for developing and introducing new services in the workplace environment. With a passion for new business development, Bob works together with R&D and Sales to define and validate the value of new innovations in the smart building. Bob drives results in an enthusiastic way and with a pragmatic and proactive attitude.

15:35 - 16:00 - Verfrissende kijk op IoT gebaseerd op de inspirerende ideeën van kinderen in Uganda - Leendert-Jan Doornbos - Consulting Kids Uganda

Hoe mooi zou het zijn om de onbevangen en creatieve kijk van basisschoolkinderen te benutten om te komen tot verfrissend leuke ideeën voor de uitdagingen en toepassingen van IoT? En… hoe tof als je dan daar ook nog kinderen in Uganda mee kan helpen?

Het wereldbeeld van kinderen is anders dan dat van volwassenen. Kinderen zijn onbevooroordeeld, stellen vragen die wij als volwassenen niet durven stellen en komen met gedachten die niet bij ons opkomen. ConsultingKids boort deze andere manier van denken aan; Geïnspireerd door de verfrissende ideeën van kinderen komen we tot oplossingen om organisaties en onze samenleving verder helpen.

Daarnaast reiken we kinderen in onder andere Uganda methoden en technieken van gerenommeerde adviesbureaus en bekende managementboeken aan die vertaald zijn naar hun belevingswereld. Zo leren we kinderen probleemoplossende vaardigheden die velen van ons pas later in ons werkende leven meekrijgen maar eigenlijk graag al veel eerder hadden willen weten…

Tijdens een korte presentatie laat Leendert-Jan Doornbos, co-founder van ConsultingKids Uganda, jullie zien hoe je de verfrissende denkkracht van kinderen in Uganda kunt inzetten voor complexe volwassenen vraagstukken rond IOT.

16:05 - 16:30 - Happy to find Smart Asset - Mark Olij - XS2

Tijdens deze sessie zal Mark Olij (XS2) toelichten hoe de toekomstige werkomgeving beter ingericht kan worden. De toekomst is een wereld waar connectiviteit, mobiele toepassingen en innovaties zoals Artificial Intelligence, Augmented Reality, Virtual Reality en IoT de wereld zal veranderen waarin wij denken en doen. Met als resultaat; efficiënter, sneller, makkelijker en leuker werken! 

Mark Olij (1967) is sinds 2000 werkzaam bij PQR in diverse rollen en sinds 2011 is dit uitgebreid naar Alliance & Business Development Manager. Met zijn sales-technische achtergrond vormt hij de perfecte schakel om business en organisatorische doelstellingen, uitdagingen en problemen bij klanten en prospects met IT oplossingen invulling te geven.

Sinds 1 december 2017 heeft Mark als BU Manager Business Development commercieel de leiding gekregen over XS2 en Medialab, twee dochteronderneming van PQR die zich richten op het ontwikkelen van software in de vorm van mobiele applicaties en het bouwen van diverse SaaS applicaties.

16:35 - 17:00 - Microsoft IoT - Chris Nouveau - Microsoft

17:00 - 18:00 - Borrel & Netwerken

Een borrel om te kunnen netwerken is uiteraard onmisbaar op een community event. Graag nodigen wij alle deelnemers uit voor de borrel met hapjes. 

De eerste WIoT bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door:
 
 
 

 

Ben je nog geen lid van de WIoT? Registreer je dan snel en we houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen.